NJBB Competitie

 NJBB competitie

Wintercompetitie doubletten (WCD) 2023/2024

De NJBB Wintercompetitie Doubletten vindt plaats op 3 zondagen, te weten 15 oktober 2023, 26 november 2023 en 21 januari 2024. Er spelen voor OSB 2 teams mee: in de 1e klasse Willem den Besten en Jochem de Haas en in de 3e klasse Gineke en Henny van Dommelen. De zondagen 26 november en 21 januari worden thuis gespeeld. 

15 oktober 2023:
OSB 1: Vorig jaar zijn Jochem en Willem eervol geëindigd op de zevende plaats in de 1e klasse. Om bij de 4 degradatieplaatsen weg te blijven moet er nu op elke speeldag eigenlijk twee keer gewonnen worden. De wedstrijd tegen Dordrecht werd een zeer pittige strijd en duurde maar liefst 7 kwartier. Uiteindelijk sleepte OSB de eerste winst binnen. Tegen het sterke koppel uit Badhoevedorp werd best goed gespeeld, maar een 13-8 nederlaag was niet te voorkomen. Teleurstellend was de derde match tegen Vlaardingen, waar stiekem op een winstpunt was gerekend. Om toch de tweede winstpartij te behalen was dan winst tegen één van de twee Goudse teams noodzakelijk. Van Gouda 1 werd gewonnen met 13-8.  Gouda 2 leverde de met 13-6 de 3e winstpartij op.  OSB 1 staat na de 1e dag op de 5e plaats (winst 3, saldo 4). 

OSB 2: Henny en Gineke hadden de eerste dag geen geluk en verloren alle partijen. Ze staan voorlopig op de laatste plaats in de 3e klasse (winst 0, saldo -36). 

 

Zomercompetitie Tripletten (ZCT) 2023

In juni 2022 was OSB gepromoveerd naar de hoogste klasse van de Triplettencompetitie van District West.  De competitie van 2023 bestaat net als vorig jaar uit een 1e klasse en een 2e klasse poule. In de 1e klasse bestaande uit 16 teams worden 5 ronden per dag gespeeld.  De competitie wordt gespeeld op de volgende 3 zondagen: 16 april, 4 juni en 18 juni.  Aanvang 10.30 uur. Voor meer informatie zie button NJBB competitie.

16 april 2023 - 1e dag:
Waar vorig jaar het OSB-toptrio Willem den Besten, Jochem de Haas en Gerard Lens promotie behaalde naar de Topklasse moet die klassering dit jaar gehandhaafd worden, want vaak degraderen de gepromoveerde teams weer net zo snel.
Dit jaar bestaat het team uit Willem den Besten, Wijchert de Wit en Gineke van Dommelen.  Ons trio begon erg voortvarend met een 13-0 op Zoetermeer 3, maar ze liepen daarna direct tegen een nederlaag op. In wedstrijd 3 tegen Zoetermeer 1 kon een 8-2 tussenstand niet over de eindstreep getrokken worden en in wedstrijd 4 tegen Vlaardingen lukte dat zelfs niet na een 8-0 voorsprong. Het tekent de kracht van deze competitie. Donkere wolken hingen boven ons team, want om degradatie te voorkomen moet je eigenlijk op elke van de 3 wedstrijddagen twee keer winnen. In de laatste wedstrijd moest de strijd aangegaan worden met koploper Badhoevedorp, maar toen kwam weer het beste  in het team naar voren. Met gedegen spel werd een voorsprong gepakt en ook niet meer uit handen gegeven, hetgeen resulteerde in een net zo verrassende als spectaculaire 13-3 overwinning.