Clubkampioenschappen

Clubkampioenschap Tripletten

De eerste dag van dit laatste kampioenschap van 2022 is spetterend verlopen en geëindigd met een enorme verrassing. Het trio Janus-Nico en Aad plaatsten zich voor de finaleronden van a.s. donderdag (29-09-2022) door het hoger geplaatste team van Peter-Henny (hier op archieffoto) en Gineke te verslaan (13-11) en verder ook alle partijen te winnen. Zij spelen nu in de halve finale tegen Willem-Jochem en Thom.
Ongeslagen bleven ook Edwin-Ton en Marianne en zij nemen het in de andere halve finale op tegen Lex-Wijchert en Ben. 

Finale
Het team van Janus kon helaas niet opnieuw voor een verassing vormen en verloren eerst met 13-4 van de uiteindelijke winnaar. En later in de kleine finale nog van Lex- Wijchert en Ben met 13-3.
Dit laatste team verloor na een erg spannende partij in de andere halve finale van Edwin-Ton en Marianne (11-13). In de poules was deze partij al eerder gespeeld. Toen won het team 'Exit' door een excellerende Marianne Dikmans en de niet missende schutter Edwin van Rooijen nog duidelijk. Een spannende wedstrijd kon dus verwacht worden. Maar 'De Zware Jongens' zaten deze keer vanaf het begin beter in de wedstrijd. Jochem de Haas plaatste vaak subliem en met schutters Thom Rehermann en  Willem Den Besten achter de hand konden ze hun voorsprong uitbouwen, door drie keer 3 punten achter elkaar te scoren, naar 10-2. Verbeten werd er daarna 'gevochten' om elk punt en kon er steeds slechts één punt worden bijgeschreven. Toen echter op 12-4 Jochem opnieuw een boule heel dichtbij het butje legde moest er risico worden genomen. Edwin miste een schot, Ton en Marianne konden deze keer de boule niet verbeteren en toen Edwin de laatste kans niet kon benutten was de winst binnen voor Willem-Jochem en Thom. De 13-4 eindstand verbloemde het geringe krachtsverschil enigszins, maar door op de juiste momenten toe te slaan was deze winst ook wel duidelijk en verdiend. Winnaars gefeliciteerd, maar ook alle andere deelnemers verdienen een felicitatie. Ze lieten een goede indruk achter en zullen het volgende jaar misschien wel nog sterker terug komen.

De uitslag:
1. Willem-Jochem en Thom
2. Edwin- Ton en Marianne
3. Lex-Wijchert en Ben
4. Janus- Nico en Aad
5. Peter- henny en Gineke
6. Ton- Wim G en Lenie
7. John- Mirjam en Sabine
8. Frans- Ton en Hans M

Clubkampioen tete a tete
Er moest nog één halve finale gespeeld worden voordat de echte finale kon aanvangen. Nieuwkomer Wijchert de Wit was lang de bovenliggende partij in het1:1 duel, maar in de eindfase sloeg titelverdediger Edwin van Rooijen nog ongenadig toe, van 7-9 werd het alsnog 13-11.
Henny van Dommelen had zich al eerder geplaatst, maar leek bij de start nog niet het juiste ritme te hebben en Edwin pakte verdiend een 7-3 voorsprong en leek moeiteloos zijn titel te gaan prolongeren. Dat was alleen Henny teveel en op karakter wist hij terug te komen tot 9-8, vooral door een cruciale bal te tireren (weg te schieten). Het plaatsen was daarna ook van hoog niveau en met 11-10 kwam hij zelfs op voorsprong. In de volgende méne plaatste hij de eerste bal beter dan Edwin, die daarna een schot en een plaatsbal verknoeide. Toen Henny vervolgens een tweede bal wel bij het butje plaatste was de nieuwe kampioen bekend (en de verrassing compleet) De  glimlach op zijn gezicht werd nog groter toen hij de wisselbeker uit handen van de nieuwe kersverse voorzitter John Van Houten in handen kreeg. Het publiek klapte de handen stuk voor de twee matadoren, die ze uitermate vermaakt had met goed spel.

Clubkampioenen Doubletten
Het Clubkampioenschap 2022 is gewonnen door Lex en Wijchert.
Na twee maanden kon het toernooi afgesloten worden met de finale. Gineke en Henny van Dommelen hadden in de halve finale n
a een spannende strijd afgerekend met Marianne en Edwin van Rooijen. Anita Dikmans en Frans van Zuijlen konden het in de andere partij net niet redden tegen Lex de Vries en Wijchert de Wit. Dit laatste duo was ook de sterkste in de eindstrijd, waar zij lieten zien over stalen zenuwen te beschikken en de belangrijkste punten in hun voordeel lieten uitvallen.