Leden en niet-leden

Jeu de Boules-cafe
In heel het land mogen de Jeu de Boules cafés rekenen op een stijgende populariteit en zijn deze vaak volgeboekt. Ook bij OSB heeft, na een wat stroeve start vanwege de corona crisis, in 2022 het Jeu de Boules Café pas echt goed gestalte gekregen onder de bezielende leiding van Willem den Besten.

Het leuke van het Jeu de Boules Café is dat niet alleen leden hieraan deel kunnen nemen maar met name buitenstaanders kunnen kennis maken met Jeu de Boules. Ook maken soms leden gebruik van de gelegenheid om met familie, vrienden of kennissen in groepsverband één of meer partijen te spelen.

Elke laatste vrijdag van de maand ben je om 19:00 uur welkom om met muziek een paar ballen te gooien in ons verwarmd Boulodrome. Tussendoor of achteraf kan je natuurlijk genieten van een hapje of drankje in onze warme en gezellige kantine of in de zomer op ons gezellige terras.

Ben je een beginner, geen probleem, er wordt deskundig instructie en uitleg gegeven door Willem.

Inmiddels nemen aan het Jeu de Boules Café vaak al 40 of meer deelnemers deel dus als je op de laatste vrijdag van de maand de voeten van de bank wilt halen kom dan langs op de Groene Zoom.

Voor de kosten hoef je het niet te laten want voor niet-leden bedraagt de bijdrage slechts €3,- per persoon en de prijzen in onze kantine zijn meer dan schappelijk.

De data van Jeu de Boules-cafe zijn in de kalender vermeld.
 

Klaverjassen
Naast het Jeu de Boules café zijn er bij OSB ook klaverjasavonden, georganiseerd door Peter van Leeuwen met medewerking van Ella Dikmans en Wim Groot. De klaverjasavonden worden elke 3e vrijdag van de maand in onze kantine gehouden (met uitzondering van de zomermaanden). Lidmaatschap van de vereniging is geen vereiste dus als buitenstaander ben je ook van harte welkom om 20:00 uur.

Er wordt in principe gekaart in koppels en de bijdrage is slechts €2,50 per deelnemer. Wil je alleen deelnemen, soms kan dit, maar een garantie kan niet worden gegeven. Aanmelden is niet nodig dus je kan gewoon binnenvallen waarna de tafels worden ingedeeld. Er worden drie partijen gespeeld, telkens aan een andere tafel en er zijn mooie prijzen te winnen. Zorg wel dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent.
Ook met het klaverjassen hebben wij speciale avonden, te denken aan Paas- en Kerstklaverjassen met Kerst als extra een loterij met niet mis te verstane prijzen.

Deze data van het Klaverjassen zijn in de kalender vermeld.

 

Bedrijven toernooi

2023:
Het Bedrijventoernooi 2023 vindt op 1 juli plaats. De uitnodigingen aan sponsors en relaties  zijn reeds per mail aan de betreffende bedrijven gestuurd. Indien u geen email ontvangen hebt maar wel graag wil meedoen, stuur een mail naar penningmeester@osbbodegraven.nl

 

2022:
Zaterdag 18-06-2022 vond in beperkte vorm het jaarlijkse bedrijventoernooi plaats. Door alle perikelen rond Corona kon niet tijdig het financiële plaatje rond gemaakt worden om, zoals gebruikelijk, meer dan 100 teams te laten deelnemen. Vandaar dat gekozen werd om het deze keer voor maximaal 30 teams te organiseren. Voor volgend jaar wil men natuurlijk wel weer héél graag naar de maximale bezetting van 120 teams toe gaan.

Het werd nu een perfect toernooi op een perfecte dag. Kleinschaliger betekende niet dat het minder gezellig was. De organisatie was zeker toevertrouwd aan de OSB-professionals, die alles tot in de puntjes geregeld hadden. Zelfs de anti-zonnebrand en extra petten waren aanwezig.
In 4 speelronden lieten de plaatselijke ondernemers zien over de noodzakelijke vaardigheden en het nodige talent te beschikken om de uitslag tot het laatst toe spannend te houden. Na elke ronde stond een ander team aan de leiding en uiteindelijk kon geen van de teams alle 4 wedstrijden winnend afsluiten. Zie hier voor de uitslag en foto’s.

Zie ook https://www.rebonieuws.nl/algemeen/winnaars-osb-bedrijventoernooi-kees-en-tristan-van-kr-werken/